Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA

Akce 2+1 zdarma! Salerm 21 šampón a Bi-phase + Vegan lak na nehty 

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Kosmetický lexikon
  4. Gossypium Herbaceum Seed Oil
01.01.2019

Gossypium Herbaceum Seed Oil

Gossypium Herbaceum seed oil je označení pro bavlníkový olej lisovaný ze semen bavlníku bylinného (gossypium Herbaceum). Bavlník bylinný je polokeř dorůstající do výšky 0,5 metrů. Bavlník je původem z jižní Asie (Indie). V devátém a desátém století byl přivezen do jižní Evropy. Hlavními evropskými pěstiteli bavlníku bylinného je Řecko a jižní Španělsko. Na českém území se díky mírnému klimatu bavlník nepěstuje. Bavlník vyžaduje tropické klima.

Semena bavlníku jsou vedlejším produktem získaným při výrobě bavlny. Bavlník vyprodukuje dvakrát více semen, než samotných vláken bavlny. Lisování oleje ze semen, tak napomáhá zvýšit produktivitu a výnos pěstitelům bavlny.  Semena jsou využívána především v kosmetickém a potravinářském průmyslu. Z oloupaných semen bavlníku se lisuje olej.

Olej získaný ze semen bavlníků se používá v potravinářském průmyslu, neboť obsahuje vysoké množství vitamínu E. Bavlníkový olej je světle žlutý a obsahuje cenné mastné kyseliny. Olej ze semen bavlníku navrátí vlasovému vláknu přirozenou hydrataci a obnoví zdravou a přirozenou texturu vlasů. Do vlasové kosmetiky se také přidává z důvodu zabránění zkrepatění vlasů.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nejčtenější na blogu
Kontakty
Logo
Zákaznická linka vlasy-24.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.